Hírek

2010. Őszi Körömplaota Beszámoló

Körömpalota - Stílus, technika és a szakma felsőfokon

Nemzetközi színekkel gazdagodott a Körömpalota szakmai konferencia és vásár programja: a megújult és egyre magasabb színvonalú bemutatók között helyet kapott Liliya Sereditskaya világhírű Nail Designer, nemzetközi körömdíszítő és oktató bemutatkozása, Sirokai Marcsi londoni tapasztalatai és az extrém viseletek mellett a szolid körömtrendek is. Mindezek mellett a LED zselé, a legújabb építési és díszítési technikák és egy külön teremben a körmös szakma ismert nagyágyúi személyesen várták az esős idő ellenére is szép számú látogatókat szeptember 19-én, a Körömpalotában.

 

Színek és formák - a műkörömépítés újdonságai

Bognár Anita (Minősített szakmai oktató, okleveles mester, Nail Art bajnok, az Aranykéz Kupa, a Szabolcs Kupa, és az NSI Hungary Cup helyezettje) Egy mozdulat akrilfestéssel és türkiz és opál díszítésekkel készült.

Csomai Ági (Angel) és Csomai Betti herendi porcelánfestők, műkörömépítő - körömdíszítő szakmai oktatók, közös bemutatóján a pigmentpor és a plüss alkalmazását kombinálták porcelánfestő technikával.

Darabos Éva (Műköröm Akadémia) Magyar bajnok, Európa-bajnok, minősített szakoktató a legújabb ACTIVE GEL sűrű zselével készítette el az extrém, merész és látványos, ugyanakkor nagyon strapabíró Edge körömformát. Barna és arany árnyalatokkal, pigment porokkal az ősz hangulatát idézte meg.

Kalmár Krisztina (Nails & Art Academy) Magyar és nemzetközi Nail Design bajnok, Körömdíszítő művész egyedi ékszer jellegű díszítéseket, nonfiguratív motívumokat, préselt kagylódíszeket mutatott be Pipe körömformáin a legújabb Perfect Nails porcelán porokkal, és a primer mentes liquiddel.

Kovács Gabi (Nemzetközi NSI tréner, Nail Art körömdíszítő, Perfect Nails tréner, minősített szakmai oktató, okleveles mester) a flexibilis LED zseléket ismertette egyedülálló, cikcakkos szélű hullámkörmön. A zselés festés technikáját, virágkompozíciókat láthattak az érdeklődők.

Kristóf Eszter (minősített szakmai oktató, okleveles mester, Perfect Nails tréner) a hétköznapokban, a hagyományos szalonmunkában használható díszítéseket alkalmazott porcelán és pigmentporok keverékén a legújabb primer mentes liquid segítségével.

Rudnay Kriszta szakfordító, szakmai újságíró, és szakmai referens egyedülálló, körömmozi vetítésén három dimenzióban ismerhettük meg a köröm felépítését, szerkezetét és deformitásait.

Ruffné Püspöki Irén (Special Nail Art és Art Mix díszítő mester, Perfect Nails díszítő specialista és szakoktató) fekete-fehér-ezüstben a Perfect Nails legújabb magas pigmentációjú, sűrű akril festékeivel adott inspirációt az ünnepekre.
Sirokai Marcsi Nemzetközi NSI tréner, Perfect Nails szakoktató London, díszítő mester, Nail master okleveles mester londoni ihletésű, drágakő hatású, ékszerkövekkel, gyémántos csillogással színesített akril építést mutatott be.

Szalay Andrea (Norka) Okleveles Nail Art oktató és körömdíszítő a mozi izgalmas világát varázsolta a körmökre. A filmek legmeghatározóbb színeibe és szimbólumokkal átszőtt világába kalauzolta a nézőket. Most extrém zselés körmöt láttunk, melyet az Operaház Fantomja című musical ihletett.

Szakmai határterületek, problémás kérdések és újdonságok a lábápolásban

Bakos Aranka Ezüst Koszorús Mester, Magyar Bajnok, szakmai- és felnőttoktatási szakértő, Dr. Gajdos Gábor sebész-traumatológus, spange specialista; Csonkáné Cseh Hajnalka szakképzett lábápoló, diplomás szakoktató, Kristóf Eszter Perfect Nails szakoktató; Benye Gabriella, az ANTSZ egészségügyi és járványügyi felügyelője várta előadásaival az érdeklődőket. A nap folyamán kiemelten foglalkoztak a problémás esetek közül a tyúkszem kezelésével, a diagnosztika és a számítógépes nyilvántartás fontosságával, a lábápoló és a sebészet határterületeivel. A kéz- és lábápolás esztétikai vonatkozásában a téli hónapok legnépszerűbb kezelései valószínűleg a francia-polinéz pedikűr-manikűr, a Hőterápiás mélyhidratálás és a SPA kézkozmetika lesznek.

Hagyomány és újítások
Az idei őszi Körömpalota újdonságai és szakmai programja mellett több érdekességgel és újítással várta a körmös szakembereket. Például a vásártér több pontján plazmatévéken lehetett nyomon követni a nagyteremben tartott bemutatókat. Így aki az 50-70%-os kedvezményeket biztosító vásár területén tartózkodott, nem maradt le a technikai bemutatókról sem.

Idén először, a Made in Hungaria elnevezésű teremben a körmös szakma ismert nagyágyúi egy helyen, együtt és egymás mellett mutatták be tehetségüket a hazai közönségnek. Bognár Anita, Csomai Ági (Angel), Csomai Betti, Darabos Éva, Kalmár Krisztina, Kovács Gabi, Kristóf Eszter, Ruffné Püspöki Irén és Szalay Andrea (Norka) fellépésük mellet egész napos bemutatót tartottak egy külön teremben, egy-egy különálló asztalnál. Így kapott lehetőséget mindenki, hogy személyesen, testközelből nézze meg, és akár ki is próbálja technikáikat.

A rendezvény sztárvendége, „A Műköröm Hercegnője", Liliya Sereditskaya Nail Designer, nemzetközi körömdíszítő és oktató Ukrajnából érkezett a Körömpalotába, hogy bemutassa speciális, orosz körömdíszítő módszerét, különleges motívumait és művészi körömdíszítő technikáit! Liliya a Körömpalotát követő két napon teltházas, intenzív díszítő továbbképzést tartott akril egy mozdulat technikából, akrildesignból, művészi nail art és 3D porcelándíszítésből.

liliya_1.jpg

A bemutatók között helyett kapott Sperka Edit, a Körömművész verseny 1. győztese, aki Op Art hatású művészeti díszítésekkel készült.

Szintén a Körömpalotán került sor a Perfect Nails támogatásával a Gáspár-Köbli Kriszta és Törteli Ildi által szervezett internetes körömdíszítő verseny nyilvános eredményhirdetésére és ünnepélyes díjátadójára.


Személyes vélemények az idei Körömpalotáról
sirokai_marcsi_munka_kozben.jpg

Sirokai Marcsi:
„Nagyon szeretek előadóként részt venni a Körömpalotán, mert egyszerre sok szakembernek lehet megmutatni a legújabb technikákat. Mindig megnézem a többiek bemutatóit is, nagyon hasznosnak tartom, és bevallom, sokszor ragad rám így egy-egy fortély. Idén különösen jó volt találkozni mindenkivel...
A bemutatómon körömágy-hosszabbításos stiletto körmöt építettem, versenyszerű, erős mosolyvonallal, csillogó, tipikus «Marcsi»-s díszítéssel, aminek akváriumhatást adott, hogy a körmöt kifúrva beleépítettem egy fülbevalót. A köröm elkészítésénél a Perfect Nails Pink Mask nevű körömágy-hosszabbító akrilporát alkalmaztam, ez nagyon tetszett nekem, a hétköznapokban is gyakran használom."

kovacs_gabi_munka_kozben.jpg

Kovács Gabi:
„A Körömpalotán az elkészített munkák a legújabb technikákat, alapanyagokat mutatják be, hogy a vendégeink elsőkézből ismerhessék meg a legújabb trendet. Az idei év különlegessége a Made in Hungaria terem volt, ahol kollégáimmal együtt egy külön teremben készítettünk körmöket, kisebb, szeminárium jelleggel. Nagyon sok érdeklődő állta körül az asztalunkat, jó érzés volt, hogy ennyien érdeklődtek a munkánk iránt.
Az egyik újdonság, amit bemutatattunk a flexibilis LED zselé, ami LED lámpában öt másodperc alatt köt. Hagyományos UV lámpában köttetve kötési ideje megegyezik a Perfect Nails zselékével. Rendkívül rugalmas körmöket tudunk készíteni vele, melyek ellenállóak, és megmunkálásuknál nagyon kevés por képződik. A flex-LED zselék könnyű és tartós megmunkálhatóságát jól mutatja a cikcakk stiletto forma, melyet úgy készítettem el, hogy a kész körömbe oldalról, majd alulról bemarattam a kúpos karbitfej segítségével. A felület mintázásával a hullámokat kiemelhetjük, és csipkére emlékeztető körmöket készíthetünk."

 

 

 

 

Iratkozz fel az emlékeztetőre

Hírlevélben értesítünk a rendezvény idejéről, iratkozz fel nehogy elfelejtsd

E-mail :


A rendezvény fő támogatói